Dernekte Geleneksel Bayramlaşma
Avrupa Zonguldaklılar Derneği bu yılda geleneği bozmadı.Her yıl olduğu gibi Gelsenkirchen’de bulunan dernek lokalinde bayramlaşma programı düzenledi.
Bayramlaşmaya sadece üyeler veya Zonguldak’lılar değil, Avrupa Zonguldaklılar Derneği‘ni seven herkes,tüm dostlar davetliydi ve gelen misafirler sağolsun, oldukça kalabalık geçti.
Basınında ilgisi çoktu, Fotomuhabir Ahmet Birinci, ATV Avrupa temsilcisi Murat Topçu, BRTV muhabiri Ali İnam, Haber 55‘ten Aslan Arslan ve Muhabirce‘den Yılmaz Adıyaman bayramlaşmada yerlerini aldılar.
Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı bayramlaşma programında konuşan Dernek Başkanı Mehmet Karakulak; “Biz büyük bir aileyiz ve güçlü bir derneğiz. Bizler omuz omuza verip, el birliğiyle bu derneği daha güzel yerlere getireceğiz”dedikten sonra, dernek lokali sıkıntısınıda dile getiren başkan, ”Burası artık bize dar geliyor, bu sorunu çözmek içinde yoğun çalışmalar sürdürüyoruz ”, dedi.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği bünyesinde bu sene oluşturulan Kadın Kolları’nın evlerinde hazırladıkları yiyeceklerin servis edildiği bayramlaşmaya iştirak eden misafirlere,
öncelikle uzaktan gelen, Hamm’dan Ertuğrul Türkyılmaz,Aslan Arslan,Witten’den Hilmi Atar, Zonguldağımızın yegane ozanı Sabri Yanaz, Dinslaken-Voerde’den Hasan Miyanyedi,Dortmund’dan Ahmet Birinci,Essen’den Turgay Tahtabaş ve Kıyırlı ailesi, Recklinghausen’den Şener Çakır ve ayrıca Sezai Çağdaş abimize,Kemal Ulupınar‘a, Karaüzüm ailesine, Selahattin Boz ve ailesine ve isimlerini sayamadığımız tüm misafirlere çok teşekkür ederiz.
Bayramlar herkesin eş,dost,komşu,aile ve akrabalarıyla dostça,mutlu ve huzurlu geçirmesi gereken özel günlerdir.Bizde yaşadığımız şu gurbetde, böyle özel günleri layıkiyle yaşatmaya çalışıyoruz.
Önümüzdeki Kurban Bayramının 3. Günü 03.09.2017 Pazar ,yapacağımız yürekten bayramlaşmada tekrar buluşmak dileğiyle….

ÇEYREK ASIR ‘A DOĞRU…
DERNEĞİMİZ SESIMIZ
21 Yıl ayakta kalmış ve sürekli etkili bir mücadele veren Kurum