Saarland Karaelmaslılar Başkan’ını seçti!
Saarland Almanya’nın , Zonguldak bölgesi gibi kömür havzaları bol olan bir eyaleti.
Yakın zamana kadar Kömür üretimi yapan Maden ocaklarında binlerce Karaelmaslı insanımız çalışmaktaydı,bunların başında Zonguldak, Bartın ve Karabük‘ lü kardeşlerimiz gelmektedir.Toplam Nüfus 1 Milyon civarında olup 14 000 bin Karaelmaslı yaşamaktadır.
Bölgede yaşayan Karaelmaslılar Avrupa Zonguldaklılar Derneği‘ne üstbirlikte bağlı olarak ayrı müstakil yönetim ile bir yıl önce Saarland Völklingen kasabasında Karaelmaslılar Derneği‘ni kurarak kültürel değerleri , varlıklarını bir arada sürdürme gayretindeler.
Bu derneğimizin bugün 15.11.2015 tarihinde ilk büyük Genelkurulu yapıldı.
Başkanımız Mehmet Karakulak, Yönetim Kurulumuzdan Mehmet Kuzucu ve Harun Kürşat Sezgün‘de Saarland’daki kardeş derneğimizi bu önemli günlerinde yanlız bırakmayıp yanlarında oldular.
Kurucu Başkan İsmet Akyar‘ın aday olmadığı başkanlık seçiminde, Derneğin kuruluşunda fikir babalığı yapmış ve çalışkan bir yönetici olan Ercan Cinçam ve gene derneğin çalışkan yöneticilerinden biri olan Hidayet Geldi , derneklerine sahip çıkmak için ellerini taşın altına koyup başkan adayı oldular.
Yapılan oylamada 91 geçerli oy çıkmış olup, Ercan Cinçam 49 oy ,Hidayet Geldi 42 oy aldı.
Genel kurulun ve Başkanlık seçiminin kardeş dernek Karaelmaslılar’a hayırlar getirmesini ve yeni görevinde Ercan Cinçam başkana başarılar diliyoruz.
Avrupa Zonguldaklılar Derneği
